dialog me palet e interesuara! Bordi Teknik i DPS miraton Programin e Punes per adoptimin e Standardeve, per 6-mujorin e pare te vitit 2015 dhe Perberjen e Komiteteve Teknike. Per adoptimin e rreth 1354 standardeve do te punojne 53 Komitete Teknike. Per me teper ...Si kanë funksionuar mjetet e komunikimit të ofruara nga DPS (telefon, e-mail, website)?
Mirë
Shumë mirë
Mjaftueshëm
Keq
Shumë keq
Votat në total: 35
 

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS)

DPS është Organi Kombëtar i Standardeve në Shqipëri, i krijuar rreth 65 vjet më parë. Ajo përfaqëson Republikën e Shqipërisë në organizatat Evropiane e Ndërkombëtare të standardizimit dhe interesat e të gjithë ekonomisë së vendit në hartimin dhe adoptimin e standardeve Evropiane e Ndërkombëtare si Standarde Shqiptare. Hartimi dhe adoptimi i standardeve konsiston në nevojat që kanë ndërmarrjet prodhuese dhe të shërbimit.


KËNDI I STANDARDEVE!
Sinjalistika vertikale për trafikun rrugor - Shenja trafiku me mesazhe të ndryshueshme - Pjesa 1: Standardi i produktit.

Standardet më të kërkuara

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Publikuar 
15.08.2014 
8 fq.
PDF
1785 lek 
Seritë e hapësirës ajrore - Llamba, inkandeshente - Pjesa 094: Llambë, kodi 8022 - Standard produkti
Anglisht
Publikuar 
01.07.2005 
43 fq.
PDF
4641 lek 
Bombola (cilindra) që transportojnë gaz - Specifikimi për projektimin dhe konstruksionin e bombolave rimbushëse prej çeliku me mangan të normalizuar me karbon me nxënësi uji deri 0.5 litra për gaze të ngjeshur. gaze të lëngshëm dhe gaze të tretur deri në
Anglisht
Publikuar 
01.01.2008 
24 fq.
PDF
3570 lek 
Pajisjet gjysmëpërçuese — Metodat e provës klimatike dhe mekanike — Pjesa 35: Mikroskopia akustike për komponentët elektronik plastikë të hermetizuar
Anglisht
Publikuar 
01.01.2008 
55 fq.
PDF
5236 lek 
Pajisje të ekonomisë shtëpiake dhe pajisje të njëjta elektrike — Siguria — Pjesa 2-90: Kërkesa të veçanta për tregtimin e furrave me mikrovale