dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te dyte te vitit 2018, DPS do te miratoj 1226 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 954 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 272 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 48
 

Terminologjia bazë

Çfarë është një standard?

Standardi është një dokument teknik, i cili ofron rregulla, udhëzime ose karakteristika për të arritur një cilësi sa më të lartë produkti dhe shërbimi të ofruar.

Përfitimet nga standardet

Nga standardet përfitojnë të gjithë: konsumatori, shteti, biznesi.

Çfarë bëjnë standardet për ju!