dialog me palet e interesuara! Gjate periudhes Tetor - Dhjetor 2020 DPS ka miratuar 832 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 706 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC, ETSI) dhe 126 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS-se.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 1
 

Artikuj

  

Kërkesat e përgjithshme për kompetencën e laboratorëve të testimit dhe kalibrimit

 

 

Standardi më i njohur për kompetencat e laboratorëve të testimit dhe kalibrimit sapo është publikuar, me përditësimet më të fundit sa i përket ndryshimeve në mjedisin laboratorik dhe praktikat e punës. 

 

Një standard i ri ndërkombëtar për të ulur aksidentet në miniera!

 

 

Nuk ka dyshim se minierat janë bërë më të sigurta gjatë viteve, por ato ende janë një nga vendet më të rrezikshme për të punuar. Shkaqet mund të jenë të shumta, nga pluhuri shpërthyes dhe gazrat toksikë deri në shëmbjen e tuneleve të minierave dhe pasojat e rënda e me mijëra viktima çdo vit.

 

Përdorimi i standardeve të Organizatës Ndërkombëtare të Standardizimit

 

 

Numri i çertifikatave të vlefshme për standardet e sistemit të menaxhimit të Organizatës Ndërkombëtare të Standardizimit (ISO), (MSS) është rritur 8% në 2016 krahasuar me 2015, sipas shifrave më të fundit të Sondazhit të Organizatës Ndërkombëtare të Standardizimit (ISO).

 

Uji është jeta! 

 

 

Uji është jeta. Por, kur uji është i pasigurt dhe higjiena nuk ekziston, uji mund të vrasë. Për miliona njerëz, kjo situatë është një realitet i përditshëm. Dje ishte Dita Botërore e Ujit - një ditë për të bërë një ndryshim për njerëzit që nuk e kanë ujin e nevojshëm për ta.

 

 

 

 

Standardi Evropian (EN 16 372) mbi Shërbimet e Kirurgjisë Estetike

26 Maj 2016

Standardi Evropian (EN 16372) trajton kërkesat për shërbimet kirurgjikale që ofrohen për pacientët, të cilët dëshirojnë të ndryshojnë pamjen e tyre fizike.  

 
    
 

 

 

 

   
    
 

Turizmi aventuror. Më shumë emocione dhe më pak rrisqe me standarde Ndërkombëtare

05 Maj 2016

 

A keni shpirt aventure? Keni guxim? Ju emocionon ecja nëpër xhungël ose ngjitja në majat më të larta?