dialog me palet e interesuara! Gjate 3-mujorit te fundit (korrik-shtator 2019), DPS ka miratuar 288 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 230 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 58 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 36
 

DPS zhvillon takimin informues me studentë të Shkencave Sociale

 

Ditën e djeshme, datë 3 korrik 2019 u mbajt në ambjentet e Fakultetit të Shkencave Sociale një takim me studentë dhe pedagoge të ciklit Master Profesional.

 

Pjesëmarrësit patën mundësinë të njiheshin me Drejtorinë e Përgjithshme të Standardizimit dhe me punën e saj. Përmes një moduli të përgjithshëm informimi studentët mësuan mbi konceptin e standardeve; përfitimet që vijnë nga përdorimi i tyre; mënyrën e aksesimit dhe të blerjes së një standardi dhe mbi organet europiane dhe ndërkombëtare të standardeve. Gjatë takimit u shpërndanë mostra standardesh si dhe Katalogu i Standardeve Shqiptare 2019, i cili u prit me mjaft interes nga pjesëmarrësit.

 

Qysh më parë studentët e këtij cikli kishin shfaqur interes për procesin e standardizimit dhe në bazë të preferencës së tyre zgjodhen per te trajtuar me hollesisht ne kete takim informues standardin SSH ISO 26000 mbi përgjegjësinë sociale dhe Guidën ISO/IEC 50: 2002 mbi aspekte të sigurisë së fëmijëve, të cilat mund t`i ndihmojnë në punën e tyre në të ardhmen.

 

Në përfundim të takimit studentët dhe pedagogët shprehën interes për vendosjen e një bashkëpunimi edhe në të ardhmen, sidomos lidhur me standardet e aplikueshme në fushën e shkencave sociale dhe konkretisht në fushën e Psikologjisë Ligjore.

 

Ky takim informues vjen në kuadër të objektivave të DPS-së për të rritur ndërgjegjësimin dhe punën e Organit Kombëtar të Standardizimit në vend, për të promovuar rëndësinë e përdorimit të standardeve dhe gatishmërinë e DPS-së për të bashkëpunuar me palët e interesit.

 Shto koment