dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2019, DPS ka miratuar 1130 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 786 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 344 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 22
 

SSH ENV 1998-3:1996

Statusi: Shfuqizuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 0
Çmimi: 0 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is identical to:
ENV 1998-3:1996   CEN/TC 250


Printo


Titulli në shqip

Eurokodi 8:Përcaktime projektuese për strukturat rezistente ndaj tërmetevePjesa 3: Kullat. shtyllat dhe oxhakët

Titulli në anglisht

Eurocode 8 - Design provisions for earthquake resistance of structures - Part 3: Towers, masts and chimneys

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

P This Prestandard establishes requirements, criteria, and rules for the earthquake resistant design of tall slender structures: towers, including bell-towers and intake towers, masts, industrial chimneys and lighthouses. Different provisions apply to reinforced concrete and to steel structures. Requirements are set up for non structural elements, such as the lining material of an industrial chimney.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.

Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.1994 
0 fq.
PDF
0 lek 
Eurokodi 8:Përcaktime projektuese për strukturat rezistente ndaj tërmetevePjesa 1 - 1: Rregulla të përgjithshme - Veprimet sizmike e kërkesa të përgjithshme për strukturat
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.1994 
0 fq.
PDF
0 lek 
Eurokodi 8:Përcaktime projektuese për strukturat rezistente ndaj tërmetevePjesa 1 - 2: Rregulla të përgjithshme - Rregulla të përgjithshme për ndërtesat
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.1995 
0 fq.
PDF
0 lek 
Eurokodi 8:Përcaktime projektuese për strukturat rezistente ndaj tërmetevePjesa 1 - 3: Rregulla të përgjithshme - Rregulla të veçanta për materialet dhe elementët e ndryshëm
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.1996 
0 fq.
PDF
0 lek 
Eurokodi 8:Përcaktime projektuese për strukturat rezistente ndaj tërmetevePjesa 1 - 4: Rregulla të përgjithshme - Përforcimi dhe riparimi i ndërtesave
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.1994 
0 fq.
PDF
0 lek 
Eurokodi 8:Përcaktime projektuese për strukturat rezistente ndaj tërmetevePjesa 2: Urat
Anglisht
Publikuar 
01.01.2005 
69 fq.
PDF
5712 lek 
Eurokodi 8: Parashikimet e projektuara për qëndrueshmërinë e strukturave ndaj tërmeteve - Pjesa 4: Siloset, çisternat dhe linjat e tubave
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.1994 
0 fq.
PDF
0 lek 
Eurokodi 8:Përcaktime projektuese për strukturat rezistente ndaj tërmetevePjesa 5: Themelet. strukturat mbajtëse dhe aspektet gjeoteknike