dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2019, DPS ka miratuar 1130 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 786 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 344 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 23
 

SSH EN ISO 17201-1:2005

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 2
Çmimi: 1190 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is identical to:
EN ISO 17201-1:2005   CEN/TC 211


Printo


Titulli në shqip

Akustika - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 1: Përcaktimi i tingullit të tytës me anën të matjes

Titulli në anglisht

Acoustics - Noise from shooting ranges - Part 1: Determination of muzzle blast by measurement (ISO 17201-1:2005)

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

ISO 17201-1:2005 specifies a method to determine the acoustic source energy of the muzzle blast for calibres of less than 20 mm or explosive charges of less than 50 g TNT equivalent. It is applicable at distances where peak pressures less than 1 kPa (equivalent to a peak sound pressure level of 154 dB) are observed. The source energy, directivity of the source and their spectral structure determined by this procedure can be used as input data to sound propagation programmes, enabling prediction of shooting noise in the neighbourhood of shooting ranges. Additionally, the data can be used to compare sound emission from different types of guns or different types of ammunition used with the same gun. ISO 17201-1:2005 is applicable to guns used in civil shooting ranges but it can also be applied to military guns. It is not applicable to the assessment of hearing damage or sound levels in the non-linear region.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.

Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Projekt 
 
44 fq.
PDF
4641 lek 
Akustikë - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 1: Përcaktimi i tingullit të tytës me anën e matjes (ISO 17201-1:2018)
Anglisht
Projekt 
 
64 fq.
PDF
5712 lek 
Akustikë - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 3: Llogaritja e përhapjes së tingullit (ISO 17201-3:2019)
Anglisht
Publikuar 
21.06.2010 
2 fq.
PDF
1190 lek 
Akustika - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 1: Përcaktimi i tingullit të tytës me anën e matjes (ISO 17201-1:2005/Korrigjimi 1:2009)
Anglisht
Publikuar 
10.05.2007 
2 fq.
PDF
1190 lek 
Akustika - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 2: Vlerësimi i tingullit të tytës dhe tingullit të predhës me llogaritje
Anglisht
Publikuar 
30.06.2011 
64 fq.
PDF
5712 lek 
Akustika - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 3: Udhëzime për llogaritjen e përhapjes së tingullit (ISO 17201-3:2010)
Anglisht
Publikuar 
10.05.2007 
2 fq.
PDF
1190 lek 
Akustika - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 4: Vlerësimi i zhurmës së predhës
Anglisht
Publikuar 
30.06.2011 
34 fq.
PDF
4165 lek 
Akustika - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 5: Menaxhimi i zhurmës (ISO 17201-5:2010)