Logo Drejtoria e Përgjithshme e Standardizmit (DPS) Date: 2020-05-30
Time: 13:45


SSH EN ISO 17201-5:2010

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 34
Çmimi: 4165 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
EN ISO 17201-5:2010   CEN/TC 211


Printo


Titulli në shqip

Akustika - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 5: Menaxhimi i zhurmës (ISO 17201-5:2010)

Titulli në anglisht

Acoustics - Noise from shooting ranges - Part 5: Noise management (ISO 17201-5:2010)

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

ISO 17201-5:2010 gives guidelines for noise management of shooting activity at shooting ranges. The control of the noise received outside shooting ranges at specified reception points based either on measured or calculated sound exposure levels is specified. ISO 17201-5:2010 can also be used in the planning of new or reconstruction of existing ranges. It is intended to comply with all relevant local rules and regulations which imply a conversion of sound exposure level to other indicators as given in ISO 17201-3. ISO 17201-5:2010 applies to weapons with calibres of less than 20 mm or explosive charges of less than 50 g TNT equivalent and pressures of less than 1 kPa at the reception point. NOTE National or other regulations, which could be more stringent, can apply.

Komitetet Teknike

211 - Akustika

ICS

17.140.20 - Zhurmë e emetuar nga makineri dhe pajisje
95.020 - Inxhinieri ushtarake. Punime ushtarake. Armë
97.220.10 - Komoditete sportive


Direktivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.

Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Publikuar 
10.05.2007 
2 fq.
PDF
1190 lek 
Akustika - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 1: Përcaktimi i tingullit të tytës me anën të matjes
Anglisht
Publikuar 
21.06.2010 
2 fq.
PDF
1190 lek 
Akustika - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 1: Përcaktimi i tingullit të tytës me anën e matjes (ISO 17201-1:2005/Korrigjimi 1:2009)
Anglisht
Publikuar 
19.12.2019 
44 fq.
PDF
4641 lek 
Akustikë - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 1: Përcaktimi i tingullit të tytës me anën e matjes (ISO 17201-1:2018)
Anglisht
Publikuar 
10.05.2007 
2 fq.
PDF
1190 lek 
Akustika - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 2: Vlerësimi i tingullit të tytës dhe tingullit të predhës me llogaritje
Anglisht
Shfuqizuar 
19.06.2019 
64 fq.
PDF
5712 lek 
Akustika - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 3: Udhëzime për llogaritjen e përhapjes së tingullit (ISO 17201-3:2010)
Anglisht
Publikuar 
19.12.2019 
64 fq.
PDF
5712 lek 
Akustikë - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 3: Llogaritja e përhapjes së tingullit (ISO 17201-3:2019)
Anglisht
Publikuar 
10.05.2007 
2 fq.
PDF
1190 lek 
Akustika - Zhurma nga poligoni i qitjes - Pjesa 4: Vlerësimi i zhurmës së predhës

Copyright © %year% Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS) Tiranë - Shqipëri