dialog me palet e interesuara! Gjate 3-mujorit te fundit (korrik-shtator 2019), DPS ka miratuar 288 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 230 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 58 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 28
 

SSH EN ISO 12312-1:2013

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 35
Çmimi: 4165 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
EN ISO 12312-1:2013   CEN/TC 85


Printo


Titulli në shqip

Mbrojtja e syve dhe e fytyrës - Syzet e diellit dhe aksesorë që lidhen me veshjen (mbrojtjen) e syrit si syze optike, lente kontakti etj - Pjesa 1: Syzet e diellit për përdorim të përgjithshëm (ISO 12312-1:2013)

Titulli në anglisht

Eye and face protection - Sunglasses and related eyewear - Part 1: Sunglasses for general use (ISO 12312-1:2013)

Qëllimi në shqip

Ky standard zbatohet tek të gjitha syzet e diellit të të gjitha rrafsheve dhe syzet e diellit me objektiv ose rrafsh korrigjues për përdorim të përgjithshëm të destinuara për mbrojtje nga rrezatimi diellor. Ky standard nuk zbatohet për a) aksesorë dhe objekte mode që vihen në sy për mbrojtjen nga rrezatimi me ndriçime nga burime artificiale, të tilla si ato që përdoren në dhoma me diell, b) syzet e skive ose tipe të tjera syzesh që lidhen me mbrojtjen e syve që përdoren në aktivitete sportive, c) syze dielli që janë përshkruar (këshilluar) nga ana mjekësore për lehtësimin ndaj rrezatimit diellor, d) produkte të destinuara për vëzhgimin e drejtpërdrejtë të diellit siç mund të jetë e tillë dhe pamja e eklipsit diellor

Qëllimi në anglisht

ISO 12312-1:2012 is applicable to all afocal (plano power) sunglasses and clip-ons for general use, including road use and driving, intended for protection against solar radiation.

Komitetet Teknike


ICSDirektivatVeprim kombëtar

SSH 1803:1988 withdrawn SSH EN ISO 12312-1:2013 - 09.11.2016
SSH EN 1836:2007 withdrawn SSH EN ISO 12312-1:2013 - 30.03.2015


Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Publikuar 
26.10.2015 
7 fq.
PDF
1785 lek 
Mbrojtja e syve dhe e fytyrës - Syzet e diellit dhe aksesorë që lidhen me veshjen (mbrojtjen) e syrit si syze optike, lente kontakti etj - Pjesa 1: Syzet e diellit për përdorim të përgjithshëm (ISO 12312-1:2013/Amd 1:2015)
Anglisht
Publikuar 
12.04.2016 
7 fq.
PDF
1785 lek 
Mbrojtja e syve dhe e fytyrës - Syzet e diellit dhe aksesorë që lidhen me mbrojtjen e syve, si syze optike, lente kontakti etj - Pjesa 2: Filtra për vrojtimin e drejtpërdrejtë të diellit (ISO 12312-2:2015)