dialog me palet e interesuara! Gjate periudhes Janar - Mars 2020, DPS ka miratuar 245 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 135 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC, ETSI) dhe 110 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS-se.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 1
 

DS CEN/TS 16658:2014

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 25
Çmimi: 3570 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
CEN/TS 16658:2014   CEN/TC 310


Printo


Titulli në shqip

Kërkesat për krijimin e ndërveprimit midis proçeseve në ndërmarjet prodhuese - Modeli i maturimit për vlerësimin e ndërveprimit në ndërmarje

Titulli në anglisht

Requirements for establishing manufacturing enterprise process interoperability - Maturity model for assessing enterprise interoperability

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

This Technical Specification specifies: - levels to represent the capability of an enterprise to interoperate with other enterprises; - measures for assessing the capability of a specific enterprise to interoperate with other enterprises; - methods for combining these measures into two kinds of overall assessment (i) maturity level by concern and barrier and (ii) assessment relative to four designated maturity levels; - a method for representing concern and barrier overall assessments in a graphical form and for identifying where capabilities are required to achieve desired higher levels of interoperability.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.