dialog me palet e interesuara! Gjate periudhes Prill - Qershor 2020, DPS ka miratuar 882 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 674 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC, ETSI) dhe 208 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS-se.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 1
 

SSH EN 61331-3:2014

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 61
Çmimi: 5712 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
EN 61331-3:2014   CLC/TC 62


Printo


Titulli në shqip

Pajisje mbrojtëse kundër rrezatimit X mjekësor diagnostikues - Pjesa 3: Veshje dhe syze të mbrojtjes radiologjike, veshjet mbrojtëse të pacientit

Titulli në anglisht

Protective devices against diagnostic medical X-radiation - Part 3: Protective clothing, eyewear and protective patient shields

Qëllimi në shqip

Aplikohet për pajisjet mbrojtëse siç janë veshjet mbrojtëse për mbrojtjen e personave ndaj rrezatimit me rreze X deri në 150 kV, gjatë ekzaminimit radiologjik dhe proçedurave të ndërhyrjes. Merret me: -kërkesat e përgjithshme mbi dokumentet shoqëruese, dhe mbi projektimin dhe materialet e përdorur; -madhësitë standarde, karkteristikat e veçanta të projektimit, aftësitë e reduktimit minimal të materialeve, markimin dhe format e standardizuara të citimeve në përputhje me këtë standard. Mbulon veshjet mbrojtëse kryesisht për mbrojtjen e operatorit, siç janë përparëset mbrojtëse, dorezat mbrojtëse, dhe dorashkat pa gishta mbrojtëse. Mbulon pajisjet mbrojtëse për testikulet kryesisht për mbrojtjen e pacientit, siç është përparëset mbrojtëse të testikuleve, veshjet në formë qeseje, veshjet për vezoret, veshjet e errëta

Qëllimi në anglisht

IEC 61331-3:2014 applies to protective devices such as protective clothing and eyewear for the protection of persons against X radiation up to 150 kV, during radiological examinations and interventional procedures. This standard deals with general requirements on the accompanying documents, on design and on materials used and with sizing, particular design features, minimum attenuation properties of materials, marking and standardized forms of statements of compliance with this standard. It covers protective clothing mainly for the protection of the operator, such as: - protective aprons; - thyroid collars; - protective gloves; - protective mittens; and - protective eyewear. It also covers protective devices for the protection of the patient, such as: - protective gonad aprons; - scrotum shields; - ovary shields; - shadow shields; and - protective aprons for dental use. The latter group of protective devices is intended to be used during radiological examinations to minimize the effects of irradiation on the reproductive organs particularly with regard to genetic damage. This second edition cancels and replaces the first edition of IEC 61331-3, published in 1998. It constitutes a technical revision. This second edition has been adapted to apply to the present technology. It includes a requirement to use a better method for the determination of attenuation properties over a broader and more clinically relevant range of radiation qualities appropriate to the use of the devices. It also covers three additional protective devices, thyroid collars, protective eyewear and protective aprons for dental use.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.

Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Publikuar 
29.08.2008 
16 fq.
PDF
2677 lek 
Pajisjet mbrojtëse kundër rrezatimit X diagnostikues mjekësor - Pjesa 1: Përcaktimi i vetive dobësuese të materialeve
Anglisht
Publikuar 
13.05.2015 
55 fq.
PDF
5236 lek 
Pajisje mbrojtëse kundër rrezatimit X për diagnostikim mjekësor - Pjesa 1: Përcaktimi i vetive dobësuese të materialeve
Anglisht
Publikuar 
29.08.2008 
14 fq.
PDF
2439 lek 
Pajisjet mbrojtëse kundër rrezatimit X diagnostikues mjekësor - Pjesa 2: Pllakat mbrojtëse prej xhami
Anglisht
Publikuar 
13.05.2015 
26 fq.
PDF
3570 lek 
Pajisje mbrojtëse kundër rrezatimit X për diagnostikim mjekësor - Pjesa 2: Pllakat mbrojtëse të tejdukshme
Anglisht
Publikuar 
29.08.2008 
24 fq.
PDF
3570 lek 
Pajisjet mbrojtëse kundër rrezatimit X diagnostikues mjekësor - Pjesa 3: Veshjet mbrojtëse dhe pajisjet mbrojtëse për testikulet