dialog me palet e interesuara! Gjate periudhes Prill - Qershor 2020, DPS ka miratuar 882 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 674 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC, ETSI) dhe 208 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS-se.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 1
 

SSH EN ISO 11137-1:2015

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 10
Çmimi: 1963 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
EN ISO 11137-1:2015   CEN/TC 204


Printo


Titulli në shqip

Sterilizimi i produkteve të kujdesit shëndetësor - Rrezatimi - Pjesa 1: Kërkesa për zhvillimin, vlerësimin dhe kontrolli i zakonshëm i procesit të sterilizimit për pajisjet mjekësore (ISO 11137-1:2006, përfshirë Amd 1:2013)

Titulli në anglisht

Sterilization of health care products - Radiation - Part 1: Requirements for development, validation and routine control of a sterilization process for medical devices (ISO 11137-1:2006, including Amd 1:2013)

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

ISO 11137-1:2006 specifies requirements for the development, validation and routine control of a radiation sterilization process for medical devices. Although the scope of ISO 11137-1:2006 is limited to medical devices, it specifies requirements and provides guidance that may be applicable to other products and equipment. ISO 11137-1:2006 covers radiation processes employing irradiators using the radionuclide 60Co or 137Cs, a beam from an electron generator or a beam from an X-ray generator. ISO 11137-1:2006 does not: specify requirements for development, validation and routine control of a process for inactivating the causative agents of spongiform encephalopathies such as scrapie, bovine spongiform encephalopathy and Creutzfeldt-Jakob disease; detail specified requirements for designating a medical device as sterile; specify a quality management system for the control of all stages of production of medical devices; specify requirements for occupational safety associated with the design and operation of irradiation facilities; specify requirements for the sterilization of used or reprocessed devices.

Komitetet Teknike


ICSDirektivatVeprim kombëtarStandardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Shfuqizuar 
06.05.2014 
8 fq.
PDF
1785 lek 
Sterilizimi i produkteve të kujdesit shëndetsor- Rrezatimi - Kërkesa për zhvillimin, vlerësimin dhe kontrolli rutinë të një procesi sterilizimi për pajisjet mjeksore(ISO 11137-1:2006/Amd 1:2013)
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.2007 
3 fq.
PDF
1368 lek 
Sterilizimi i produkteve të kujdesit të shëndetit - Pjesa 1: Kërkesat për kryerjen, vlerësimin dhe kontrollin rutinë të një procesi sterilizimi për pajisjet mjekësore
Anglisht
Publikuar 
02.04.2020 
2 fq.
PDF
1190 lek 
Sterilizimi i produkteve të kujdesit shëndetësor - Rrezatimi - Pjesa 1: Kërkesa për zhvillimin, vlerësimin dhe kontrolli i zakonshëm i procesit të sterilizimit për pajisjet mjekësore -Amendament 2: Rishikimi në pikat 4.3.4 dhe 11.2 (ISO 11137-1:2006/Amd 2:2018)
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.2007 
3 fq.
PDF
1368 lek 
Sterilizimi i produkteve të kujdesit të shëndetit - Pjesa 2: Vendosja e dozës së sterilizimit
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.2009 
3 fq.
PDF
1368 lek 
Sterilizimi i produkteve të kujdesit shëndetsor- Rrezatimi - Vendosja e dozës së sterilizimit
Anglisht
Shfuqizuar 
26.03.2012 
72 fq.
PDF
6128 lek 
Sterilizimi i produkteve te kujdesit për shëndetin - Rrezatimi radioaktiv - Pjesa 2: Përcaktimi i dozës së sterilizimit (ISO 11137-2:2006/Cor 1:2009)
Anglisht
Shfuqizuar 
26.09.2012 
86 fq.
PDF
6545 lek 
Sterilizimi i produkteve te kujdesit për shëndetin - Rrezatimi radioaktiv - Pjesa 2: Përcaktimi i dozës së sterilizimit (ISO 11137-2:2012)
Anglisht
Shfuqizuar 
06.05.2014 
84 fq.
PDF
6545 lek 
Sterilizimi i produkteve të kujdesit shëndetësor - Rrezatimi - Vendosja e dozës së sterilizimit (ISO 11137-2:2013)
Anglisht
Publikuar 
29.03.2016 
10 fq.
PDF
1963 lek 
Sterilizimi i produkteve të kujdesit shëndetësor - Rrezatimi - Pjesa 2: Vendosja e dozës së sterilizimit (ISO 11137-2:2013)
Anglisht
Shfuqizuar 
05.01.2009 
3 fq.
PDF
1368 lek 
Sterilizimi i produkteve të kujdesit shëndetsor- Rrezatimi - Udhëzues në aspektet e dozifikimit
Anglisht
Publikuar 
07.06.2018 
46 fq.
PDF
4938 lek 
Sterilizimi i produkteve të kujdesit shëndetësor - Rrezatimi - Pjesa 3: Udhëzim mbi aspektet e zhvillimit të dozifikimit, vlerësimi dhe kontrolli rutinë (ISO 11137-3:2017)