dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2019, DPS do te miratoj 1352 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 1014 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 338 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 5
 

SSH EN 1794-3:2016

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 16
Çmimi: 2677 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
EN 1794-3:2016   CEN/TC 226


Printo


Titulli në shqip

Pajisjet për zvogëlimin e zhurmës së trafikut rrugor – Përformanca jo akustike – Pjesa 3: Reagimi ndaj zjarrit - Sjellja ndaj nxehtësisë e pajisjeve të reduktimit të zhurmës dhe klasifikimi

Titulli në anglisht

Road traffic noise reducing devices - Non-acoustic performance - Part 3: Reaction to fire - Burning behaviour of noise reducing devices and classification

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

This European Standard is to give authorities, designers and specifiers information with respect to reaction to fire, smoke density and toxic fumes of materials used in noise reducing devices. The combination of brushwood fire test, smoke density test and test for toxic fumes give in general enough safety information. This European Standard gives also information if more stringent requirements are requested for situations with a higher level of safety. For noise reducing devices, this European Standard gives a method how to handle substantial components of non-homogeneous products (as defined in EN 13501-1 and ISO/DIS 5659-2:2016) and how to handle non-homogeneous products and in which cases the influence of non-substantial components on the total result of the classification may be neglected. The following effects will be taken into account: ignitability, burning droplets, smoke growth rate, smoke density, toxic fumes. The European Commission Decision 96/603/EC establish the list of products belonging to Classes A ‘No contribution to fire ’. The materials, and products made from them, that are listed in the Annex to this Decision, will, on account of their low level of combustibility and subject to the conditions also set out in the Annex, be classified in Classes A1 and Class A1FL as provided for in Tables 1 and 2 of the Annex to Decision 2000/147/EC. For the purpose of this classification, no reaction-to-fire testing of those materials and products made from them is required. The products considered having no contribution to fire are excluded from this standard.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.

Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.2005 
24 fq.
PDF
3570 lek 
Pajisjet për uljen e zhurmave në rrugët me trafik - Performanca jo - akustikePjesa 1: Performanca mekanike dhe kërkesat për qëndrueshmëri
Anglisht
Shfuqizuar 
27.09.2011 
30 fq.
PDF
3986 lek 
Pajisjet për uljen e zhurmave në rrugët me trafik - Performanca jo - akustike - Pjesa 1: Performanca mekanike dhe kërkesat e qëndrueshmërisë
Anglisht
Publikuar 
19.10.2018 
32 fq.
PDF
3986 lek 
Pajisjet për uljen e zhurmave në rrugët me trafik - Performanca jo - akustike - Pjesa 1: Performanca mekanike dhe kërkesat e qëndrueshmërisë
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.2007 
23 fq.
PDF
3391 lek 
Pajisjet për uljen e zhurmave në rrugët me trafik - Performanca jo - akustikePjesa 2: Kërkesat e përgjithëshme të sigurisë dhe mjedisit
Anglisht
Publikuar 
27.09.2011 
30 fq.
PDF
3986 lek 
Pajisjet për uljen e zhurmave në rrugët me trafik - Performanca jo - akustikePjesa 2: Kërkesat e përgjithëshme të sigurisë dhe mjedisit