dialog me palet e interesuara! Gjate 3-mujorit te fundit (korrik-shtator 2019), DPS ka miratuar 288 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 230 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 58 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 36
 

SSH EN ISO 18635:2016

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 38
Çmimi: 4403 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
EN ISO 18635:2016   CEN/TC 230
This standard is equivalent to:
ISO 18635:2016   ISO/TC 147/SC 2


Printo


Titulli në shqip

Cilësia e ujit - Përcaktimi i alkaneve të polikloruar me zinxhir të shkurtër (SCCPs) në sedimente, ujëra të zeza dhe në grimca në suspension - Metoda duke përdorur spektrometrinë në masë (GC-MS) dhe jonizimin negativ për kapjen e elektroneve (ECNI) (ISO 18635:2016)

Titulli në anglisht

Water quality - Determination of short-chain polychlorinated alkanes (SCCPs) in sediment, sewage sludge and suspended (particulate) matter - Method using gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) and electron capture negative ionization (ECNI)(ISO 18635:2016)

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

ISO 18635:2016 specifies a method for the quantitative determination of the sum of short-chain polychlorinated n-alkanes also known as short-chain polychlorinated paraffins (SCCPs) in the carbon bond range, n-C10 to n-C13, inclusive in mixtures with chlorine mass fractions ("contents") between 50 % and 67 %, including approximately 6 000 of approximately 8 000 congeners. This method is applicable to the determination of the sum of SCCPs in sediment and suspended (particulate) matter, sewage sludge, and soil using gas chromatography-mass spectrometry with electron capture negative ionization (GC-ECNI-MS). Depending on matrix and the detection capabilities of the GC-ECNI-MS, the method can be applied to samples containing, e.g. 0,03 µg/g to 3 µg/g sum of SCCPs.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.