dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2019, DPS ka miratuar 1130 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 786 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 344 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 22
 

SSH EN ISO 17294-2:2016

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 36
Çmimi: 4403 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
EN ISO 17294-2:2016   CEN/TC 230
This standard is equivalent to:
ISO 17294-2:2016   ISO/TC 147/SC 2


Printo


Titulli në shqip

Cilësia e ujit - Aplikimi i metodës të spektrometrisë së masës me plazmë të çiftuar me induksion (ICP-MS) - Pjesa 2: Përcaktimi i elementëve të përzgjedhur duke përfshirë izotopet e uraniumit (ISO 17294-2:2016)

Titulli në anglisht

Water quality - Application of inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS)- Part 2: Determination of selected elements including uranium isotopes

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

ISO 17294-2:2016 specifies a method for the determination of the elements aluminium, antimony, arsenic, barium, beryllium, bismuth, boron, cadmium, caesium, calcium, cerium, chromium, cobalt, copper, dysprosium, erbium, gadolinium, gallium, germanium, gold, hafnium, holmium, indium, iridium, iron, lanthanum, lead, lithium, lutetium, magnesium, manganese, mercury, molybdenum, neodymium, nickel, palladium, phosphorus, platinum, potassium, praseodymium, rubidium, rhenium, rhodium, ruthenium, samarium, scandium, selenium, silver, sodium, strontium, terbium, tellurium, thorium, thallium, thulium, tin, tungsten, uranium and its isotopes, vanadium, yttrium, ytterbium, zinc and zirconium in water (for example, drinking water, surface water, ground water, waste water and eluates). Taking into account the specific and additionally occurring interferences, these elements can also be determined in digests of water, sludges and sediments (for example, digests of water as described in ISO 15587-1 or ISO 15587-2). The working range depends on the matrix and the interferences encountered. In drinking water and relatively unpolluted waters, the limit of quantification (xLQ) lies between 0,002 µg/l and 1,0 µg/l for most elements. The working range typically covers concentrations between several pg/l and mg/l depending on the element and pre-defined requirements. The quantification limits of most elements are affected by blank contamination and depend predominantly on the laboratory air-handling facilities available on the purity of reagents and the cleanliness of glassware. The lower limit of quantification is higher in cases where the determination suffers from interferences (see Clause 5) or memory effects (see ISO 17294-1:2004, 8.2).

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtarStandardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Publikuar 
05.06.2009 
2 fq.
PDF
1190 lek 
Cilësia e ujit - Përdorimi i metodës spektrometrisë së masës me plazmë të çiftuar (ICP-MS) - Pjesa 1: Udhëzime të përgjithshme (ISO 17294-1:2004)
Anglisht
Shfuqizuar 
24.04.2008 
3 fq.
PDF
1368 lek 
Cilësia e ujit - Përdorimi i metodës spektrometrisë së masës me plazmë të çiftuar (ICP-MS) - Pjesa 2: Përcaktimi i 62 elementëve (ISO 17294:2003)