dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2019, DPS do te miratoj 1352 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 1014 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 338 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 17
 

SSH EN IEC 60099-8:2018

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 142
Çmimi: 7497 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is identical to:
EN IEC 60099-8:2018   CLC/SR 37
This standard is equivalent to:
IEC 60099-8 Ed. 2.0 en   IEC/TC/TC 37


Printo


Titulli në shqip

Shkarkuesit - Pjesa 8: Shkarkuesit prej metal-oksidi me hapësira të jashtme në seri (EGLA) për linja ajrore shpërndarjeje dhe transmetimi të sistemeve a.c. mbi 1 kV

Titulli në anglisht

Surge arresters - Part 8: Metal-oxide surge arresters with external series gap (EGLA) for overhead transmission and distribution lines of a.c. systems above 1 kV

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

IEC 60099-8:2017 is available as IEC 60099-8:2017 RLV which contains the International Standard and its Redline version, showing all changes of the technical content compared to the previous edition. IEC 60099-8:2017 covers metal-oxide surge arresters with external series gap (externally gapped line arresters (EGLA)) that are applied on overhead transmission and distribution lines, only to protect insulator assemblies from lightning-caused flashovers. This document defines surge arresters to protect the insulator assembly from lightning-caused over-voltages only. Therefore, and since metal-oxide resistors are not permanently connected to the line, the following items are not considered for this document: - switching impulse spark-over voltage; - residual voltage at steep current and switching current impulse; - thermal stability; - long-duration current impulse withstand duty; - power-frequency voltage versus time characteristics of an arrester; - disconnector test; - aging duties by power-frequency voltage. Considering the particular design concept and the special application on overhead transmission and distribution lines, some unique requirements and tests are introduced, such as the verification test for coordination between insulator withstand and EGLA protective level, the follow current interrupting test, mechanical load tests, etc. Designs with the EGLA's external series gap installed in parallel to an insulator are not covered by this document. This second edition cancels and replaces the first edition published in 2011. This edition constitutes a technical revision. This edition includes the following significant technical changes with respect to the previous edition: The Lightning discharge capability test has been completely re-written and re-named to Test to verify the repetitive charge transfer rating, Qrs with lightning discharges to reflect changes introduced in IEC 60099-4 Ed.3 (2014) regarding new methods for rating the energy and charge handling capability of metal-oxide arresters. In addition to testing to evaluate the performance of the MO resistors, procedures for evaluating the performance of the EGLA series gaps have been introduced. - Omissions from Ed. 1 of this standard have been included, notably an RIV test and a means for determining the thermal time constant of the SUV portion of the EGLA. - Definitions for new terms have been added - A number of NOTES in Ed. 1 have been converted to normative requirements Keywords: externally gapped line arresters (EGLA), lightning-caused over-voltages

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.

Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Publikuar 
26.12.2018 
6 fq.
PDF
1606 lek 
Shkarkuesit - Pjesa 5: Rekomandime për përzgjedhjen dhe përdorimin