dialog me palet e interesuara! Gjate periudhes Prill - Qershor 2020, DPS ka miratuar 882 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 674 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC, ETSI) dhe 208 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS-se.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 1
 

SSH EN ISO 13408-2:2018

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 39
Çmimi: 4403 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
EN ISO 13408-2:2018   CEN/TC 204
This standard is equivalent to:
ISO 13408-2:2018   ISO/TC 198


Printo


Titulli në shqip

Trajtimi antimikrobik ndaj produkteve të kujdesit shëndetësor - Pjesa 2: Filtrimi i sterilizuesit (ISO 13408-2:2018)

Titulli në anglisht

Aseptic processing of health care products - Part 2: Sterilizing filtration (ISO 13408-2:2018)

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

ISO 13408-2:2018 specifies requirements for sterilizing filtration as part of aseptic processing of health care products conducted in accordance with ISO 13408-1. It also offers guidance to filter users concerning general requirements for set-up, validation and routine operation of a sterilizing filtration process. ISO 13408-2:2018 is not applicable to removal of viruses. Sterilizing filtration is not applicable to fluids that intentionally contain particles larger than the pore size of the filter (e.g. bacterial whole-cell vaccines). ISO 13408-2:2018 is not applicable to high efficiency particulate air (HEPA) filters. ISO 13408-2:2018 does not specify requirements for the development, validation and routine control of a process for removing the causative agents of spongiform encephalopathies such as scrapie, bovine spongiform encephalopathy and Creutzfeldt-Jakob disease. Specific recommendations have been produced in particular countries for the processing of materials potentially contaminated with these agents.

Komitetet Teknike


ICSDirektivatVeprim kombëtarStandardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Shfuqizuar 
26.03.2012 
60 fq.
PDF
5236 lek 
Trajtimi i proçesit të përpunimit antimikrobik ndaj produkteve të kujdesit për shëndetin - Pjesa 1: Kërkesa të përgjithshme (ISO 13408-1:2008)
Anglisht
Shfuqizuar 
27.11.2013 
62 fq.
PDF
5712 lek 
Trajtimi i proçesit antiseptik për kujdesin e produkteve sanitare Pjesa 1: Kërkesa të përgjithshme (ISO 13408-1:2008/Amd 1:2013
Anglisht
Publikuar 
29.03.2016 
10 fq.
PDF
1963 lek 
Trajtimi antimikrobik ndaj produkteve të kujdesit shëndetësor - Pjesa 1: Kërkesa të përgjithshme (ISO 13408-1:2008, përfshirë Amd 1:2013)
Anglisht
Shfuqizuar 
26.03.2012 
24 fq.
PDF
3570 lek 
Trajtimi i proçesit të përpunimit antimikrobik ndaj produkteve të kujdesit për shëndetin- Pjesa 2: Filtrimi (ISO 13408-2:2003)
Anglisht
Publikuar 
26.03.2012 
24 fq.
PDF
3570 lek 
Trajtimi antimikrobik ndaj produkteve të kujdesit shëndetësor - Pjesa 3: Liofilizimi (ISO 13408-3:2006)
Anglisht
Publikuar 
26.03.2012 
28 fq.
PDF
3748 lek 
Trajtimi antimikrobik ndaj produkteve të kujdesit shëndetësor - Pjesa 4: Teknologjitë e vendeve të pastrimit (ISO 13408-4:2005)
Anglisht
Publikuar 
26.03.2012 
28 fq.
PDF
3748 lek 
Trajtimi antimikrobik ndaj produkteve të kujdesit shëndetësor - Pjesa 5: Sterilizimi në vend (ISO 13408-5:2006)
Anglisht
Publikuar 
26.03.2012 
30 fq.
PDF
3986 lek 
Trajtimi antimikrobik ndaj produkteve të kujdesit shëndetësor - Pjesa 6: Sistemet e izoluesve (ISO 13408-6:2005)
Anglisht
Publikuar 
27.11.2013 
32 fq.
PDF
3986 lek 
Trajtimi i proçesit antiseptik për kujdesin e produkteve sanitare - Pjesa 6: Sistemet e izolatorëve (ISO 13408-6:2005/Amd 1:2013)
Anglisht
Publikuar 
29.03.2016 
8 fq.
PDF
1785 lek 
Trajtimi antimikrobik ndaj produkteve të kujdesit shëndetësor - Pjesa 7: Proceset alternative për pajisjet mjekësore dhe produktet e kombinuara (ISO 13408-7:2012)