dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2019, DPS do te miratoj 1352 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 1014 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 338 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 5
 

SSH IEC 62714-1:2018

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 83
Çmimi: 6545 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is identical to:
IEC 62714-1 Ed. 2.0 en   IEC/TC/TC 65/SC 65E


Printo


Titulli në shqip

Formati i shkëmbimit të të dhënave inxhinierike për përdorim në inxhinierinë e sistemeve të automatizimit industrial - Gjuha e strukturimit të automatizimit - Pjesa 1: Arkitektura dhe kërkesa të përgjithshme

Titulli në anglisht

Engineering data exchange format for use in industrial automation systems engineering - Automation markup language - Part 1: Architecture and general requirements

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

IEC 62714-1:2014 is a solution for data exchange focusing on the domain of automation engineering. The data exchange format defined in the IEC 62714 series (Automation Markup Language, AML) is an XML schema based data format and has been developed in order to support the data exchange in a heterogeneous engineering tools landscape. The goal of AML is to interconnect engineering tools in their different disciplines, e.g. mechanical plant engineering, electrical design, process engineering, process control engineering, HMI development, PLC programming, robot programming, etc.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.