dialog me palet e interesuara! Gjate periudhes Janar - Mars 2020, DPS ka miratuar 245 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 135 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC, ETSI) dhe 110 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS-se.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 1
 

SSH EN 646:2018

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 11
Çmimi: 2261 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
FprEN 646   CEN/TC 172


Printo


Titulli në shqip

Letër dhe karton që do të jenë në kontakt me ushqimet - Përcaktimi i fortësisë së ngjyrës së letrës dhe të kartonit të ngjyrosur

Titulli në anglisht

Paper and board intended to come into contact with foodstuffs - Determination of colour fastness of dyed paper and board

Qëllimi në shqip

Ky dokument përshkruan procedurat për testimin e letrës së ngjyrosur dhe të kartonit të destinuar për të qënë në kontakt me ushqimet. Janë dhënë dy procedura. Procedura A për kontaktin me kohëzgjatje të gjatë (p.sh. paketimin e ushqimit) dhe procedurën B për kontaktin me kohëzgjatje të shkurtër (p.sh: picetat, letra kuzhine, letrat shtëpiake). Vlerësimi vizual kundër një trubullire përdoret vetëm për të zbuluar ndonjë gjakderdhje (po / jo), ndërsa vlerësimi kundrejt një shkalle gri siguron gradimin e gjakderdhjes.

Qëllimi në anglisht

This document describes procedures for the testing of dyed paper and board intended to come into contact with foodstuffs. Some procedures depending on the foreseeable use of the material are given. Visual evaluation against a grey scale provides grading of the bleeding. For samples having significant different sides, a migration can occur from one glass fibre to the other and could lead to wrong interpretation of the fastness of one side. These samples should be checked using large sampling procedure to prevent cross contamination of the glass fibre during the migration procedure. The procedure is described in Annex A. If lower limit of detection is required, this procedure could also be used.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

SSH EN 646:2006 withdrawn SSH EN 646:2018 - 07.02.2019


Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.2003 
0 fq.
PDF
0 lek 
Letër dhe karton të destinuar për të qenë në kontakt me ushqimet - Përcaktimi i qëndrueshmërisë së ngjyrës së letrës dhe kartonit të ngjyrosur
Anglisht
Shfuqizuar 
22.12.2009 
8 fq.
PDF
1785 lek 
Letër dhe karton që do të jenë në kontakt me ushqime - Përcaktimi i fortësisë së ngjyrës të letrës dhe të kartonit të ngjyrosur