dialog me palet e interesuara! Gjate periudhes Janar - Mars 2020, DPS ka miratuar 245 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 135 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC, ETSI) dhe 110 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS-se.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 1
 

SSH EN 13814-2:2019

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 42
Çmimi: 4641 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is identical to:
FprEN 13814-2   CEN/TC 152


Printo


Titulli në shqip

Siguria e lodrave dhe e pajisjeve të argëtimit - Pjesa 2: Funksionimi, mirëmbajtja dhe përdorimi

Titulli në anglisht

Safety of amusement rides and amusement devices - Part 2: Operation, maintenance and use

Qëllimi në shqip

Ky standard përcakton kërkesat minimale të nevojshme për të siguruar funksionimin, inspektimin dhe testimin e pajisjeve argëtuese të cilat instalohen në mënyrë të përsëritur në mënyrë të përkohshme ose përgjithmonë në panaire, parqe lojrash, ose në vendndodhje të ndryshme pa i dëmtuar këto pajisje. Standardi nuk përfshin kërkesa sigurie për tribunat qendrore, skelat të cilat përdoren në ndërtim, trampolinat të cilat përdoren në pishina dhe pajisje lojrash të thjeshta të cilat mund të mbajnë deri në tre fëmijë. Kërkesat e sigurisë për shëndetin e punëtorëve zbatohen sipas rregullave kombëtare.

Qëllimi në anglisht

This document specifies the minimum requirements necessary to ensure the safe maintenance, operation, inspection and testing of amusement ride and amusement devices which are intended to be installed both repeatedly without degradation or loss of integrity, and temporarily or permanently in fairgrounds and amusement parks or any other locations. Grandstands, construction site installations, scaffolding, removable agricultural structures, simple coin operated children's amusement devices, carrying up to three children, and recreational devices like waterslides or summer toboggan runs, playground equipment, rope courses, climbing wall, inflatable, trampolines, swimming pool equipment (this list is not exhaustive) are not covered by this document. In terms of workers’ health and safety, national regulations apply.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

SSH EN 13814:2006 withdrawn SSH EN 13814-2:2019 - 27.09.2019


Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Shfuqizuar 
01.05.2006 
2 fq.
PDF
1190 lek 
Panairi dhe parku i makinerive për argëtim
Anglisht
Publikuar 
27.09.2019 
180 fq.
PDF
8330 lek 
Siguria e lodrave dhe e pajisjeve të argëtimit - Pjesa 1: Projektimi dhe prodhimi
Anglisht
Publikuar 
27.09.2019 
14 fq.
PDF
2439 lek 
Siguria e lodrave dhe e pajisjeve të argëtimit - Pjesa 3: Kërkesat për inspektim gjatë projektimit, prodhimit, funksionimit dhe përdorimit