dialog me palet e interesuara! Gjate 3-mujorit te fundit (korrik-shtator 2019), DPS ka miratuar 288 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 230 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 58 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 28
 

prSSH EN ISO 7779:2018

Statusi: Projekt
Gjuha: Anglisht
Faqe: 74
Çmimi: 6128 lek


Printo


Titulli në shqip

Akustikë - Matjet e zhurmës ajrore të emetuara nga teknologjia e informacionit dhe pajisjeve të telekomunikacionit (ISO 7779:2018)

Titulli në anglisht

Acoustics - Measurement of airborne noise emitted by information technology and telecommunications equipment (ISO 7779:2018)

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

This document specifies procedures for measuring and reporting the noise emission of information technology and telecommunications equipment. NOTE 1: This document is considered part of a noise test code (see 3.1.2) for this type of equipment and is based on basic noise emission standards (see 3.1.1) ISO 3741, ISO 3744, ISO 3745, ISO 9295 and ISO 11201. The basic emission quantity is the A-weighted sound power level, which can be used for comparing equipment of the same type but from different manufacturers, or for comparing different equipment. Three basic noise emission standards for determination of the sound power levels are specified in this document in order to avoid undue restriction on existing facilities and experience. ISO 3741 specifies comparison measurements in a reverberation test room; ISO 3744 and ISO 3745 specify measurements in an essentially free field over a reflecting plane. Any of these three basic noise emission standards can be selected and used exclusively in accordance with this document when determining sound power levels of a machine. The A-weighted sound power level is supplemented by the A-weighted emission sound pressure level determined at the operator position or the bystander positions, based on basic noise emission standard ISO 11201. This sound pressure level is not a level of noise immission at a work station (see 3.2.12), but it can assist in identifying any potential problems that could cause annoyance, activity interference or hearing damage to operators and bystanders. Methods for determination of whether the noise emission includes prominent discrete tones are specified in Annex D. This document is suitable for type tests and provides methods for manufacturers and testing laboratories to obtain comparable results. The methods specified in this document allow the determination of noise emission levels for a functional unit (see 3.1.4) tested individually. The procedures apply to equipment which emits broad-band noise, narrow-band noise and noise which contains discrete-frequency components, or impulsive noise. The sound power and emission sound pressure levels obtained can serve noise emission declaration and comparison purposes (see ISO 9296[3]). NOTE 2: The sound power levels and emission sound pressure levels obtained are not intended to be considered as installation noise immission levels; however, they can be used for installation planning (see ECMA TR/27[11]). If sound power levels obtained are determined for a number of functional units of the same production series, they can be used to determine a statistical value for that production series (see ISO 9296[3]).

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.

Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.2004 
3 fq.
PDF
1368 lek 
Akustika - Matje e fluturimit të zhurmës të emetuar nga teknologjia e informacionit dhe pajisjet e telekomunikacionit
Anglisht
Publikuar 
30.06.2011 
70 fq.
PDF
5712 lek 
Akustika - Matjet e zhurmës ajrore emetuara nga teknologjia e informacionit dhe pajisjeve të telekomunikacionit (ISO 7779:2010)