dialog me palet e interesuara! Gjate 3-mujorit te fundit (korrik-shtator 2019), DPS ka miratuar 288 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 230 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 58 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 28
 

prSSH EN ISO 16283-2:2018

Statusi: Projekt
Gjuha: Anglisht
Faqe: 49
Çmimi: 4938 lek


Printo


Titulli në shqip

Akustikë - Matja në terren e izolimit të tingullit në ndërtesa dhe në elementët e ndërtimit - Pjesa 2: Izolimi i tingullit në goditje (ISO 16283-2:2018)

Titulli në anglisht

Acoustics - Field measurement of sound insulation in buildings and of building elements - Part 2: Impact sound insulation (ISO 16283-2:2018)

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

This document specifies procedures to determine the impact sound insulation using sound pressure measurements with an impact source operating on a floor or stairs in a building. These procedures are intended for room volumes in the range from 10 m3 to 250 m3 in the frequency range from 50 Hz to 5 000 Hz. The test results can be used to quantify, assess and compare the impact sound insulation in unfurnished or furnished rooms where the sound field can approximate to a diffuse field.

Komitetet Teknike


ICSDirektivatVeprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.

Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Publikuar 
24.09.2014 
5 fq.
PDF
1606 lek 
Akustika - Matja në terren e izolimit të tingullit në ndërtesa dhe në elementët e ndërtimit - Pjesa 1: Izolimi i tingullit ajror (ISO 16283-1:2014)
Anglisht
Publikuar 
10.04.2018 
3 fq.
PDF
1368 lek 
Akustika - Matja në terren e izolimit të tingullit në ndërtesa dhe në elementët e ndërtimit - Pjesa 1: Izolimi i tingullit ajror Amendament 1 (ISO 16283-1:2014/Amd 1:2017)
Anglisht
Publikuar 
21.11.2016 
47 fq.
PDF
4938 lek 
Akustika - Matja në terren e izolimit të tingullit në ndërtesa dhe në elementët e ndërtimit - Pjesa 2: Izolimi i tingullit në goditje (ISO 16283-2: 2015)
Anglisht
Publikuar 
21.11.2016 
42 fq.
PDF
4641 lek 
Akustika - Matja në terren e izolimit të tingullit në ndërtesa dhe në elementët e ndërtimit - Pjesa 3: Izolimi i tingullit në fasadë (ISO 16283-3: 2016)