dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2019, DPS ka miratuar 1130 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 786 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 344 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 23
 

SSH EN ISO 18593:2018

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 16
Çmimi: 2677 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is identical to:
FprEN ISO 18593   CEN/TC 275


Printo


Titulli në shqip

Mikrobiologjia e zinxhirit ushqimor - Metodat horizontale për marrjen e mostrës në sipërfaqe (ISO 18593:2018)

Titulli në anglisht

Microbiology of the food chain - Horizontal methods for surface sampling (ISO 18593:2018)

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

This document specifies horizontal methods for sampling techniques using contact plates, stick swabs, sponges and cloths on surfaces in the food chain environment in order to detect and enumerate culturable microorganisms such as pathogenic or non-pathogenic bacteria or yeasts and moulds. NOTE The term "environment" means any item in contact with the food product or likely to represent a contamination or recontamination source; for example, material, premises or operators. This document does not apply to the validation of cleaning and disinfection procedures. This document does not apply to sampling techniques for primary production samples, which are covered by ISO 13307. Sampling techniques for carcasses are covered by ISO 17604. Sampling techniques for analysis of noroviruses and hepatitis A viruses are covered by ISO 15216-1. This document does not give advice on sampling frequency, the number of sampling points, or the need to rotate sampling points, as these are chosen on a case-by-case basis.

Komitetet Teknike


ICSDirektivatVeprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.