dialog me palet e interesuara! Gjate periudhes Janar - Mars 2020, DPS ka miratuar 245 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 135 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC, ETSI) dhe 110 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS-se.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 1
 

SSH ISO 18400-206:2018

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 15
Çmimi: 2677 lek


Printo


Titulli në shqip

Cilësia e tokës - Marrja e mostrës - Pjesa 206: Mbledhja, trajtimi dhe ruajtja e dherave në kushte aerobike për vlerësimin e proceseve mikrobiologjike, biomasës dhe diversitetit në laborator

Titulli në anglisht

Soil quality - Sampling - Part 206: Collection, handling and storage of soil under aerobic conditions for the assessment of microbiological processes, biomass and diversity in the laboratory

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

This document provides standard procedures for the collection, handling and storage of soil for subsequent biological testing under aerobic conditions in the laboratory. It applies to the collection, handling and storage for assessing the effects of soil on microorganisms, invertebrates (e.g. survival, reproduction, growth, behaviour) and plants (e.g. development, growth). This document is not applicable to the handling of soil where anaerobic conditions need to be maintained throughout. This document describes how to minimize the effects of differences in temperature, water content, and availability of oxygen on aerobic processes as well as the fractionation of soil particles to facilitate reproducible laboratory determinations[1][2]. This document is mainly applicable to temperate soils. Soils collected from extreme climates (e.g. permafrost, tropical soils) can require special handling. NOTE: This document does not provide standard procedures on the collection, handling and storage of soil organisms when assessing the structure and function of soil organism communities in the field. Such standard procedures are provided in ISO 23611-1 to ISO 23611-6.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.

Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Publikuar 
10.09.2019 
15 fq.
PDF
2677 lek 
Cilësia e tokës - Marrja e mostrës - Pjesa 101: Kuadri për përgatitjen dhe zbatimin e planit të marrjes së mostrës
Anglisht
Publikuar 
10.09.2019 
73 fq.
PDF
6128 lek 
Cilësia e tokës - Marrja e mostrës - Pjesa 102: Përzgjedhja dhe zbatimi i teknikave të marrjes së mostrës
Anglisht
Publikuar 
10.09.2019 
133 fq.
PDF
7497 lek 
Cilësia e tokës - Marrja e mostrës - Pjesa 104: Strategjitë
Anglisht
Publikuar 
06.11.2019 
15 fq.
PDF
2677 lek 
Cilësia e tokës - Marrja e mostrës - Pjesa 105: Paketimi, transporti, magazinimi dhe ruajtja e mostrave
Anglisht
Publikuar 
10.09.2019 
9 fq.
PDF
1963 lek 
Cilësia e tokës - Marrja e mostrës - Pjesa 107: Regjistrimi dhe raportimi