dialog me palet e interesuara! Gjate periudhes Tetor - Dhjetor 2020 DPS ka miratuar 832 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 706 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC, ETSI) dhe 126 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS-se.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 1
 

SSH EN 14103:2020

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 18
Çmimi: 2915 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
prEN 14103 rev   CEN/TC 307


Printo


Titulli në shqip

Derivatet e yndyrnave dhe vajrave - Esteret yndyrore të acidit metilik (FAME) - Përcaktimi i përmbajtjes të estereve dhe estereve metilik të acidit linoleik

Titulli në anglisht

Fat and oil derivatives - Fatty Acid Methyl Esters (FAME) - Determination of ester and linolenic acid methyl ester contents

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

The purpose of this document is to describe a procedure for the determination of the ester content in fatty acid methyl esters (FAME) intended for incorporation into diesel oil. It also allows determining the linolenic acid methyl ester content. It allows verifying that the ester content of FAME is greater than 90 % (m/m) and that the linolenic acid content is between 1 % (m/m) and 15 % (m/m). This method is suitable for FAME which contains methyl esters between C6 and C24. NOTE For the purposes of this European Standard, the terms "% (m/m) and %(v/v)" are used to represent respectively the mass and volume fractions. WARNING - The use of this method may involve hazardous equipment, materials and operations. This method does not purport to address to all of the safety problems associated with its use, but it is the responsibility of the user to search and establish appropriate safety and health practices and determine the applicability of regulatory limitations prior to use.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

SSH EN 14103:2011 withdrawn SSH EN 14103:2020 - 17.12.2020


Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.2005 
11 fq.
PDF
2261 lek 
Yndyrna dhe vajra dhe derivatet e tyre - Esteret yndyrore të acidit metilik (FAME) - Përcaktimi i përmbajtjeve të esterit dhe esterit të acidit metil linoleik
Anglisht
Shfuqizuar 
30.09.2011 
18 fq.
PDF
2915 lek 
Derivatet e yndyrnave dhe vajrave - Esteret yndyrore të acidit metilik (FAME) - Përcaktimi i përmbajtjes të estereve dhe estereve metilik të acidit linoleik