dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2019, DPS do te miratoj 1352 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 1014 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 338 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 5
 

SSH EN 13192:2001

Statusi: Shfuqizuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 18
Çmimi: 2915 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is identical to:
EN 13192:2001   CEN/TC 138


Printo


Titulli në shqip

Provat pa shkatërrim - Prova e pikimit (rrjedhjes) - Kalibrimi ipikimeve të referencës për gazet

Titulli në anglisht

Non destructive testing - Leak testing - Calibration of reference leaks for gases

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

This draft European Standard specifies the calibration of those leaks that are used for the adjustment of leak detectors for the determination of leakage rate in everyday use. The preferred calibration method in this case is a comparison with a standard leak. In this way the leaks used for routine use become traceable to a primary standard as the ISO 9000 series of standards require. The comparison procedures are preferably applicable to helium leaks, because this test gas can be selectively measured by a mass spectrometer leak detector (MSLD) (the definition of MLSD is given in EN 1330-8). Calibration by comparison (see methods A and B below) with known standard leaks is easily possible for leaks with reservoir and leakage rates below 10-7Pa·m3/s. From 10-7 Pa·m3/s to 10-4 Pa·m3/s no leaks reliable enough to be used as transfer standard exist. Leaks in this range can only be calibrated by measurement of flow in a calibrated capillary tube (see method C below). Leakage rates greater than 10-4 Pa·m3/s can be measured by flow meters calibrated against primary national standards.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

SSH EN 13192:2001 withdrawn SSH EN ISO 20486:2018 - 08.11.2018


Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Shfuqizuar 
22.11.2010 
1 fq.
PDF
1190 lek 
Provat pa shkatërrim - Prova e pikimit (rrjedhjes) - Kalibrimi i pikimeve (rrjedhjes) të referencës për gazet