dialog me palet e interesuara! Gjate 3-mujorit te fundit (korrik-shtator 2019), DPS ka miratuar 288 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 230 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 58 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 36
 

Fjalori i Termave

Kërko [termi shqip, termi anglisht, përshkrimi]

Rezultatet e kërkimit

Termi Shqip
Termi Anlgisht
Përshkrimi Shqip
mjet hekurudhor
rolling stock
lokomotiva, vagonat e udhëtarëve, vagonët ose cdo automjet tjetër që lëviz në një trase hekurudhore
rrjet industrial
fieldbuse
qark i stampuar
printed board
dispeçer-i
dispatcher
sustë spirale e kontaktit
whisker
sustë spirale e kontaktit(të dedektorit kristalin); Kristal në formë fijesh
ripërtëritshme
renewable
anemometri
anemometry
Matja e drejtimit dhe shpejtësi së erës
linjë krahasuese
benchmark
gabim shtypi
erratum
përballje
coping
mikrokanal
microduct
zona-t
zones
tërësi zonash
zonë-a
zone
vend i kufizuar me tipare të caktuara
Zn (zink-u)
Zn
simbol i zinkut (Zn)
zirkonium-i
zirconium
zirkon-i
zirconia
metal i ngjashëm me çelikun që përdoret në reaktorët bërthamorë, si refraktar etj.
zink-nikel
zinc-nickel
përbërje zinku dhe nikeli
zink-alumin
zinc-aluminium
përbërje zinku dhe alumini
aliazh zinku
zinc-alloy
lidhje metalike me bazë zinku
zink-u
zinc
element kimik metalik blu i bardhë që përdoret në aliazhe, për fletë metalike
.


7426 të gjetura, faqe 1 nga 372        1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7