dialog me palet e interesuara! Gjate 3-mujorit te fundit (korrik-shtator 2019), DPS ka miratuar 288 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 230 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 58 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 36
 

205 Pajisje mjeksore jo aktive

Kodi: 205
Statusi: Aktiv
Kryetari: Ledina Picari
Sekretari: Elona Teluli


Titulli në shqip

Pajisje mjeksore jo aktive

Titulli në anglisht

Non-active medical devices

Qëllimi në shqip

Fusha e këtij KT është adoptimi i standardeve evropiane dhe ndërkombëtare CEN/ISO si dhe hartimi i standardeve shqiptare në lidhje me standardizimin e pajisjeve mjekësore jo aktive me qëllim që të identifikohen, të miratohen ose të përshtaten nga ISO. Këtu mund të përfshihen disa standarde të pajisjeve mjekësore jo aktive të cilat përdoren me energji elektrike (nga bateri ose rrjeta furnizimi) për të funksionuar.

Qëllimi në anglisht

Nuk është hedhur informacion.

Lidhjet me të gjithë komitetet ndërkombëtare

CEN/TC 163

Sanitary appliances

CEN/TC 205

Non-active medical devices

CEN/TC 285

Non-active surgical implants

CEN/TC 293

Assistive products for persons with disability

ISO/TC 76

Transfusion, infusion and injection, and blood processing equipment for medical and pharmaceutical use

ISO/TC 198

Sterilization of health care products