dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te dyte te vitit 2018, DPS do te miratoj 1226 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 954 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 272 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 32
 

215 Pajisje respiratore dhe anestezie

Kodi: 215
Statusi: Active
Kryetari: Arian Mezini
Sekretari: Elona Teluli


Titulli në shqip

Pajisje respiratore dhe anestezie

Titulli në anglisht

Respiratory and anesthetic equipment

Qëllimi në shqip

Fusha e këtij KT është adoptimi i standardeve evropiane dhe ndërkombëtare CEN/ISO si dhe hartimi i standardeve shqiptare në lidhje me standardizimin e pajisjeve respiratore dhe anestezie në veçanti të: aparaturave të anestezisë, ventilatorëve të mushkërive, sistemeve të furnizimit me gaz mjekësor dhe komponentëve që lidhen me to, sistemeve të aparateve të frymëmarrjes mjekësore, tubave traekalë etj.

Qëllimi në anglisht

Nuk është hedhur informacion.

Lidhjet me të gjithë komitetet ndërkombëtare

CEN/TC 79

Respiratory protective devices

CEN/TC 123

Lasers and photonics

CEN/TC 215

Respiratory and anaesthetic equipment