dialog me palet e interesuara! Gjate periudhes Nentor 2019 - Shkurt 2020, DPS ka miratuar 567 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 421 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC, ETSI) dhe 146 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS-se.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 36
 

2 Terminologjia dhe njësitë e matjes

Kodi: 2
Statusi: Aktiv
Kryetari: Suzana Laçi
Sekretari: Gentian Gjyrezi


Titulli në shqip

Terminologjia dhe njësitë e matjes

Titulli në anglisht

Terminology, Quantities and units

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

Standardization of units and symbols for quantities and units (and mathematical symbols) used within the different fields of science and technology, giving, where necessary, definitions of these quantities and units. Standard conversion factors between the various units.

Lidhjet me të gjithë komitetet ndërkombëtare

ISO/TC 12

Quantities and units

ISO/TC 37

Language and terminology

IEC/IEC/TC 1

CLC/SR 25

Quantities and units