dialog me palet e interesuara! Gjate 3-mujorit te fundit (korrik-shtator 2019), DPS ka miratuar 288 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 230 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 58 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 36
 

9 Teknologjia e komunikimit dhe informacionit

Kodi: 9
Statusi: Aktiv
Kryetari: Anni Dasho
Sekretari: Arjana LLangozi


Titulli në shqip

Teknologjia e komunikimit dhe informacionit

Titulli në anglisht

Information and communication technology

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

Nuk është hedhur informacion.

Lidhjet me të gjithë komitetet ndërkombëtare

ISO/IEC JTC 1

Information technology

CLC/TC 108X

Safety of electronic equipment within the fields of Audio/Video, Information Technology and Communication Technology

CLC/TC 209

Cable networks for television signals, sound signals and interactive services

CLC/SR 110

Flat panel display devices

CLC/TC 215

Electrotechnical aspects of telecommunication equipment

CLC/TC 205

Home and Building Electronic Systems (HBES)

IEC/TC 100

Audio, video and multimedia systems and equipment

CLC/SR 80

Maritime navigation and radiocommunication equipment and systems

CLC/TC 206

Consumer equipment for entertainment and information and related sub-systems

CEN/SS F12

Information Processing Systems

IEC/TC/TC 110

Electronic display devices