dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2019, DPS do te miratoj 1352 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 1014 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 338 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 13
 

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS)

DPS është Organi Kombëtar i Standardeve në Shqipëri, i krijuar rreth 69 vjet më parë. Ajo përfaqëson Republikën e Shqipërisë në organizatat Evropiane e Ndërkombëtare të standardizimit dhe interesat e të gjithë ekonomisë së vendit në hartimin dhe adoptimin e standardeve Evropiane e Ndërkombëtare si Standarde Shqiptare. Hartimi dhe adoptimi i standardeve konsiston në nevojat që kanë ndërmarrjet prodhuese dhe të shërbimit.


Rubrika - Këndi i Standardeve!
Shërbimet e turizmit - Kërkesat për dispozitat e programeve kualifikuese dhe trajnuese të udhërrëfyesit turistik profesional

Standardet e sapo publikuara

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Publikuar 
21.05.2019 
13 fq.
PDF
2439 lek 
Njësi të sigurta për ruajtjen e të dhënavë - Klasifikimi i çelsave të sigurisë së lartë sipas qëndrueshmërisë së tyre ndaj hapjeve të pa autorizuara
Anglisht
Publikuar 
21.05.2019 
65 fq.
PDF
5712 lek 
Sisteme të besueshme që lejojnë autentikimin në servera - Pjesa 2: Profili i mbrojtjes QSCD për nënshkrimin në servera
Anglisht
Publikuar 
21.05.2019 
35 fq.
PDF
4165 lek 
Sisteme të besueshme që lejojnë autentikimin në servera - Pjesa 1: Kërkesat të Përgjithshme të Sigurisë së Sistemit
Anglisht
Publikuar 
21.05.2019 
39 fq.
PDF
4403 lek 
Sisteme inteligjente transporti - Specifikime për shkëmbimit e të dhënave DATEX II për menaxhimin e trafikut dhe informacionit - Pjesa 1: Konteksti dhe kuadri i përgjithshëm
Anglisht
Publikuar 
21.05.2019 
152 fq.
PDF
8330 lek 
Sisteme inteligjente transporti - Specifikime për shkëmbimit e të dhënave DATEX II për menaxhimin e trafikut dhe informacionit - Pjesa 3: Publikimi i situatës
Anglisht
Publikuar 
21.05.2019 
195 fq.
PDF
8449 lek 
Sisteme inteligjente transporti - Specifikime për shkëmbimit e të dhënave DATEX II për menaxhimin e trafikut dhe informacionit - Pjesa 7: Elementët e përbashkët të të dhënave