dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2019, DPS do te miratoj 1352 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 1014 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 338 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 17
 

DPS publikon Katalogun e Standardeve Shqiptare 2018

             


Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS) ka publikuar Katalogun e Standardeve Shqiptare 2018 dhe ka filluar shpërndarjen e tij në versionet letër dhe me CD. Katalogu, është botimi më i rëndësishëm i vitit, lidhur me standardet, i cili siguron informacion mbi statusin e tyre deri në periudhën Mars 2018.

 

Botimi nis me Parathënien, e cila jep një përshkrim mbi përmbajtjen e katalogut; Klasifikimi ndërkombëtar për standardet, Si të gjejmë një standard sipas një përmbajtje të dhënë, Si të gjejmë një standard sipas numrit të tij, Si të blejmë një standard dhe se ku mund të gjendet katalogu.

 

Struktura e përmbajtjes  – Synon të sigurojë mundësitë optimale për zgjedhjen e standardeve të ndërlidhura me përmbajtjet e tyre, si dhe për të lehtësuar radhën e vendosjes. Struktura e përmbajtjes  Katalogut është bazuar në Klasifikimin Ndërkombëtar për Standardet (ICS).

 

Lista e standardeve të klasifikuara sipas subjektit – Standardet shqiptare dhe dokumentet e standardizimit, janë klasifikuar në këtë listë sipas fushave, grupeve dhe nëngrupeve në përputhje me Strukturën e përmbajtjes. Lista e standardeve të klasifikuara sipas përmbajtjes, përmban informacionin bibliografik të mëposhtëm:

 

               

          ▪  Numrin e referencës;

 Numrin e faqeve të standardit;

 Kodin e çmimit;

 Komitetin Teknik;

 Titullin e standardit;

 Titullin e një pjese specifike të standardit.


Katalogun elektronikisht mund ta gjeni në faqen tonë zyrtare të internetit www.dps.gov.al, online  link-un http://www.dps.gov.al/standard/advance_search.php, si dhe në format letër dhe me CD pranë zyrave të DPS.

 

Në të dy format e tij elektronike, ndërfaqja e përdorimit është e thjeshtë. Mjafton të plotësoni një minimum fushash për të gjetur standardin që ju kërkoni.

 

Katalogu i Standardeve Shqiptare 2018,  në të gjitha format e tij (letër dhe elektronik) është FALAS, mos ngurroni të na kontaktoni për të marrë kopjen tuaj.

 

Për më tepër informacion:

 

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS)

Rruga “Mine Peza”, Nr. 143/3, 1014 – Tiranë

Kutia Postare Nr. 98

Tel: + 355 (04) 222 62 55

Fax: + 355 (04) 224 71 77

E-mail: info@dps.gov.al

Web site: www.dps.gov.al

 Shto koment