dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2019, DPS do te miratoj 1352 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 1014 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 338 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 17
 

Standardi i ri Ndërkombëtar mbi përbërësit ushqimor të fëmijëve!

Organizata Ndërkombëtare për Standardizimin (ISO) ka publikuar standardin e ri për përbërësit ushqimor të fëmijëve.

 
Organizata Ndërkombëtare për Standardizimin (ISO) është duke rishikuar një sërë standardesh për verifikimin e përbërësve ushqimor të fëmijëve, për të krijuar besimin e duhur për sigurinë e produktit. Organizata Ndërkombëtare për Standardizimin (ISO) së fundmi ka publikuar standardin, ISO 21422 | IDF 242 për përcaktimin e përmbajtjes së klorurit.


Codex Alimentarius është Programi i Përbashkët i Standardeve Ushqimore i themeluar nga Organizata e Ushqimit dhe Bujqësisë e Kombeve të Bashkuara (FAO) dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH). Ai harton standarde të harmonizuara ndërkombëtare mbi përbërësit ushqimor që mbrojnë shëndetin e konsumatorit dhe promovojnë praktikat e drejta në tregtinë ushqimore.

 

ISO, në bashkëpunim me Organet Ndërkombëtare të Industrisë, po harton një sërë Standardesh Ndërkombëtare mbi metoda të vlefshme analitike për formulën ushqimore të fëmijëve, e krijuar për të verifikuar këto përbërës dhe për të demonstruar kështu pajtueshmërinë me standardet e Kodeksit.

 

Për më tepër, shumica e këtyre standardeve janë miratuar nga Codex Alimentarius.

Së fundmi, Organizata Ndërkombëtare për Standardizimin ka publikuar standardin ISO 21422 | IDF 242, Qumësht, produktet e qumështit, formula ushqimore për fëmijë dhe të rritur - Përcaktimi i klorurit - Metoda e titrimit potenciometrik, e cila përcakton një metodë për përcaktimin e klorurit mbi formulën ushqimore për fëmijët, qumështin dhe produktet e qumështit.

 


Për më tepër na kontaktoni:

 

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS)

Rruga “Mine Peza”, Nr. 143/3, 1014 – Tiranë

Kutia Postare Nr. 98

Tel: + 355 (04) 222 62 55

Fax: + 355 (04) 224 71 77

E-mail: info@dps.gov.al

Web site: www.dps.gov.alShto koment