dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2018, DPS do te miratoj 1309 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 1054 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 255 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 62 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 4
 

SSH EN 845-2:2013+A1:2016

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 45
Çmimi: 4641 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
EN 845-2:2013+A1:2016   CEN/TC 125


Printo


Titulli në shqip

Specifikim për komponentët ndihmës të muraturës - Pjesa 2: Arkitrarët

Titulli në anglisht

Specification for ancillary components for masonry - Part 2: Lintels

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

This European Standard specifies requirements for prefabricated lintels for maximum spans of 4,5 m and made from steel, autoclaved aerated concrete, manufactured stone, concrete, fired clay units, calcium silicate units, natural stone units, or a combination of these materials. Concrete and steel beams conforming to EN 1090-1, EN 12602 and EN 13225, as appropriate, are not covered by this standard. Prefabricated lintels can be either complete lintels or the prefabricated part of a composite lintel. This European Standard is not applicable to: a) lintels completely made on site; b) lintels of which the tensile parts are made on site; c) timber lintels; d) natural stone lintels, not reinforced. Linear components spanning clear openings greater than 4,5 m in masonry walls and linear components intended for use independently in a structural role (e.g. beams) are not covered by this standard.

Komitetet Teknike


ICSDirektivatVeprim kombëtarStandardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Shfuqizuar 
28.04.2010 
56 fq.
PDF
5236 lek 
Specifikim për komponentët ndihmës për muraturë - Pjesa 1: Traversat, brezat, çengelët dhe konsolat (i harmonizuar)
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.2004 
54 fq.
PDF
5236 lek 
Specifikim për komponentët ndihmës për muraturë - Pjesa 1: Traversat. brezat. çengelët dhe konsolat
Anglisht
Shfuqizuar 
26.05.2014 
64 fq.
PDF
5712 lek 
Specifikim për komponentët ndihmës së muraturës - Pjesa 1:Traversat muralë,brezat,çengelët dhe konsolat
Anglisht
Publikuar 
20.04.2017 
62 fq.
PDF
5712 lek 
Specifikim për komponentët ndihmës të muraturës - Pjesa 1: Traversat muralë, brezat, çengelët dhe konsolat
Anglisht
Shfuqizuar 
01.09.2004 
41 fq.
PDF
4641 lek 
Specifikim për komponentët ndihmës për muraturë - Pjesa 2: Arkitrarët
Anglisht
Shfuqizuar 
24.12.2013 
50 fq.
PDF
4938 lek 
Specifikim për komponentët ndihmës së muraturës - Pjesa 2: arkitrarët
Anglisht
Shfuqizuar 
28.04.2010 
27 fq.
PDF
3748 lek 
Specifikim për komponentët ndihmës për muraturë - Pjesa 3: Armatura prej çeliku për lidhje horizontale (i harmonizuar)
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.2004 
28 fq.
PDF
3748 lek 
Specifikim për komponentët ndihmës për muraturë - Pjesa 3: Përforcimi i bashkimeve në formë kornize të rrjetave të çelikut
Anglisht
Shfuqizuar 
24.12.2013 
36 fq.
PDF
4403 lek 
Specifikim për komponentët ndihmës së muraturës - Pjesa 3: shtrati i përforcuar me rrjetë çeliku
Anglisht
Publikuar 
20.04.2017 
30 fq.
PDF
3986 lek 
Specifikim për komponentët ndihmës të muraturës - Pjesa 3: Përforcim i shtresës horizontale të llaçit me rrjetë çeliku