dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te dyte te vitit 2018, DPS do te miratoj 1226 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 954 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 272 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 26
 

SSH ISO 1996-2:2017

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 62
Çmimi: 5712 lek


Printo


Titulli në shqip

Akustika - Përshkrimi, matja dhe vlerësimi i zhurmës mjedisore - Pjesa 2: Përcaktimi i niveleve të presionit të zërit

Titulli në anglisht

Acoustics -- Description, measurement and assessment of environmental noise -- Part 2: Determination of sound pressure levels

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

ISO 1996-2:2017 describes how sound pressure levels intended as a basis for assessing environmental noise limits or comparison of scenarios in spatial studies can be determined. Determination can be done by direct measurement and by extrapolation of measurement results by means of calculation. This document is primarily intended to be used outdoors but some guidance is given for indoor measurements as well. It is flexible and to a large extent, the user determines the measurement effort and, accordingly, the measurement uncertainty, which is determined and reported in each case. Thus, no limits for allowable maximum uncertainty are set up. Often, the measurement results are combined with calculations to correct for reference operating or propagation conditions different from those during the actual measurement. This document can be applied on all kinds of environmental noise sources, such as road and rail traffic noise, aircraft noise and industrial noise.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.

Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Shfuqizuar 
04.03.2010 
26 fq.
PDF
3570 lek 
Akustika - Përshkrimi, vlerësimi dhe matja e zhurmës mjedisore - Pjesa 1: Madhësitë bazë dhe procedurat e vlerësimit
Anglisht
Publikuar 
26.02.2018 
49 fq.
PDF
4938 lek 
Akustika - Përshkrimi, matja dhe vlerësimi i zhurmës mjedisore - Pjesa 1: Madhësitë bazë dhe procedurat e vlerësimit
Anglisht
Shfuqizuar 
04.03.2010 
40 fq.
PDF
4403 lek 
Akustika - Përshkrimi, vlerësimi dhe matja e zhurmës mjedisore - Pjesa 2: Përcaktimi i niveleve të zhurmës mjedisore