dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te dyte te vitit 2018, DPS do te miratoj 1226 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 954 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 272 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 26
 

SSH EN ISO 7250-1:2017

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 32
Çmimi: 3986 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
EN ISO 7250-1:2017   CEN/TC 122


Printo


Titulli në shqip

Matjet bazë të trupit të njeriut për projekt teknologjik - Pjesa 1: Përkufizimet e matjes së trupit dhe pikat e referimit (ISO 7250-1:2017)

Titulli në anglisht

Basic human body measurements for technological design - Part 1: Body measurement definitions and landmarks (ISO 7250-1:2017)

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

ISO 7250-1:2017 provides a description of anthropometric measurements which can be used as a basis for comparison of population groups and for the creation of anthropometric databases (see ISO 15535). The basic list of measurements specified in this document is intended to serve as a guide for ergonomists who are required to define population groups and apply their knowledge to the geometric design of the places where people work and live. In addition, the list serves as a basis for extracting one- and two-dimensional measurements from three-dimensional scans (specified in ISO 20685). It serves as a guide on how to take anthropometric measurements, but also gives information to the ergonomist and designer on the anatomical and anthropometrical bases and principles of measurement which are applied in the solution of design tasks. ISO 7250-1:2017 is intended to be used in conjunction with national or international regulations or agreements to ensure harmony in defining population groups and to allow comparison of anthropometric data among member bodies. In its various applications, it is anticipated that the basic list will be supplemented by specific additional measurements. Annex A shows the correspondence of dimensions described here with their use in ISO 14738 and ISO 15534.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.

Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Shfuqizuar 
01.01.2002 
32 fq.
PDF
3986 lek 
Matjet bazë të trupit të njeriut për projektime teknologjike
Anglisht
Shfuqizuar 
04.04.2011 
34 fq.
PDF
4165 lek 
Matjet bazë të trupit të njeriut për projektime teknologjike - Pjesa 1: Përkufizimet e matjeve të trupit dhe pikat e referimit