dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2019, DPS do te miratoj 1352 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 1014 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 338 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 17
 

SSH ISO 12966-4:2015

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 26
Çmimi: 3570 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
ISO 12966-4:2015   ISO/TC 34/SC 11


Printo


Titulli në shqip

Vajra dhe yndyrna bimore e shtazore - Gas kromatografia e estereve metilik të acideve yndyrore - Pjesa 4: Përcaktimi me anë të gazkromatografisë kapilare (GC)

Titulli në anglisht

Animal and vegetable fats and oils -- Gas chromatography of fatty acid methyl esters -- Part 4: Determination by capillary gas chromatography

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

ISO 12966-3:2016 specifies a rapid base-catalysed transesterification method for fats and oils with trimethylsulfonium hydroxide (TMSH) to prepare fatty acid methyl esters. The method is exclusively applicable to the preparation of methyl esters of fats and oils for gas liquid chromatographic (GLC) analysis. It is applicable to all fats and oils, but excluding those coming from milk and milk products. Isomerization of unsaturated fatty acids only occurs to a minor extent and isomerized fatty acids are only present at the determination limit. As isomerization takes place, the procedure is not recommended for conjugated linoleic acid (CLA). Only about 70 % to 80 % of the free fatty acids are esterified. In the case of conjugated cyclopropyl and cyclopropenyl fatty acids, side reactions may occur, but these do not interfere with the determination of the fatty acids.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.

Standardet që lidhen

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Publikuar 
22.12.2018 
11 fq.
PDF
2261 lek 
Vajra dhe yndyrna bimore dhe shtazore - Gas kromatografia e estereve metilik të acideve yndyrore - Pjesa 1: Udhëzime për gaz kromatografinë moderne për p?rcaktimin e estereve metilik? të acideve yndyrore
Anglisht
Publikuar 
11.06.2018 
6 fq.
PDF
1606 lek 
Vajra dhe yndyrna bimore dhe shtazore - Gas kromatografia e estereve metilik? të acideve yndyrore - Pjesa 3: Përgatitja e estereve metilike duke përdorur hidroksid trimetilsulfonium (TMSH)