dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te pare te vitit 2019, DPS do te miratoj 1352 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 1014 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 338 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 17
 

SSH ISO 11702:2016

Statusi: Publikuar
Gjuha: Anglisht
Faqe: 10
Çmimi: 1963 lek
Standardet ndërkombëtare që lidhen
This standard is equivalent to:
ISO 11702:2016   ISO/TC 34/SC 11


Printo


Titulli në shqip

Vajra dhe yndyrna bimore dhe shtazore - Përcaktimi enzimatik i përmbajtjes së steroleve të përgjithshme

Titulli në anglisht

Animal and vegetable fats and oils -- Enzymatic determination of total sterols content

Qëllimi në shqip

Nuk është hedhur informacion.

Qëllimi në anglisht

ISO 11702:2016 specifies a method for the quantitative determination of the total sterols content by means of an enzymatic staining test. The method is applicable to free and esterified sterols in animal and vegetable fats and oils, fatty foods and related products. The determination is applicable to sample quantities of 1 g to 2 g of fat. The method is not applicable to dark coloured fats and oils. The enzyme is not specific for cholesterol, but also oxidizes other 3-hydroxysterols. The method has not been tested for products fortified with sterols at higher levels. Milk and milk products (or fat coming from milk and milk products) are excluded from the scope of ISO 11702:2016.

Komitetet Teknike


ICSDirektivat

Nuk është hedhur informacion.

Veprim kombëtar

Nuk është hedhur informacion.